Blog

Řízení investičních pozic

Řízení investičních pozic

V dnešní době, kdy se trading a investice stávají stále populárnějšími cestami k finanční nezávislosti, je zásadní mít pevně v rukou řízení svých investičních pozic. Tento článek se zaměří na klíčové strategie a nástroje, které vám pomohou navigovat složitými tržními...

Diverzifikace portfolia – Jak se nespálit

Diverzifikace portfolia – Jak se nespálit

Diverzifikace portfolia je jedním z nejúčinnějších nástrojů, jak snížit riziko investic. Nicméně, pokud není správně provedena, může paradoxně vést k nechtěným ztrátám nebo snížení výnosů. Tento příspěvek se zaměří na specifickou oblast diverzifikace - jak se vyhnout...

Aktivní a pasivní investování

Aktivní a pasivní investování

Rozdíly mezi pojmy "aktivní" a "pasivní investování" jsou často diskutovaným tématem mezi investory. Aktivní investování se zaměřuje na aktivní sledování trhu a aktivní výběr investic, zatímco pasivní investování klade důraz na pasivní sledování trhu a dlouhodobý...

Akcie nebo dluhopisy?

Akcie nebo dluhopisy?

Při rozhodování, kam umístit své investiční kapitály, stojí investoři často před dilematem: akcie nebo dluhopisy? Tato otázka není jen prostým výběrem mezi dvěma investičními nástroji, ale spíše hlubokým zamyšlením nad osobními finančními cíli, tolerancí k riziku a...

Krypto investice

Krypto investice

V posledních letech se kryptoměny staly jedním z nejdiskutovanějších témat ve světě financí. S rostoucím zájmem investorů a veřejnosti se kryptoměny stále více etablují jako součást moderního investičního portfolia. Řadí se tak mezi třídy aktiv jako jsou komodity,...

Hlavní ekonomické indikátory a jejich dopad na trhy

Hlavní ekonomické indikátory a jejich dopad na trhy

V dnešní době je pro investory, analytiky i ekonomy klíčové rozumět tomu, co jsou hlavní ekonomické indikátory a jejich dopadu na finanční trhy. Tyto indikátory slouží jako kompas, kterým se řídí nejen při rozhodování o investicích, ale také při hodnocení celkového...

Obchodování na forexu - tipy

Zjistěte, jak správně přistupovat k obchodování na měnových trzích a jaké jsou zásady profesionálů. V příspěvku nalezete tipy pro minimalizaci rizik spojených s obchodováním a maximalizaci potenciálních výnosů.

Na co si dát při obchodování pozor?

Objasnění klíčových situací, pastí, chyb a rizik při obchodování na finančních trzích. Naučte se vyhybat chybám a získat pevný základ pro úspěšné a bezpečné obchodování. Článek je založený na zkušenostech dlouholetých traderů.

Jak si vybrat vhodného brokera?

Prozkoumejte nejvýznamnější faktory, které je třeba zvážit při výběru vhodného brokera pro vaše obchodování. Od regulace a spolehlivosti po obchodní platformy a transakční náklady – získáte tipy pro správnou volbu vhodného brokera.

Které trhy jsou pro trading atraktivní?

Objevte nejvýhodnější trhy pro obchodování a jejich potenciál pro ziskové obchody. Přehled měnových párů, akcií, komodit a dalších trhů, které nabízejí atraktivní obchodní příležitosti. Seznamte se s faktory, které ovlivňují atraktivitu jednotlivých trhů.

Jak na obchodování s akciemi

Získejte užitečné tip a strategie pro úspěšné obchodování či investování do akcií. Naučte se základy fundamentální a technické analýzy a správný postup pro výběr akcií, abyste dosáhli dlouhodobého růstu vašeho portfolia.

Psychologie obchodování

V příspěvku naleznete poodhalení vlivu emocí, chování a rozhodování na obchodní výsledky. Získání důležitých nástrojů pro ovládání strachu, chamtivosti a disciplíny, které vám pomohou dosáhnout stabilně ziskový přístup k obchodování.

Jak na řízení rizik při obchodování

Strategie a techniky pro minimalizaci rizik a ochranu obchodního kapitálu. Naučte se správně stanovovat stop loss a take profit příkazy, diverzifikovat své portfolio a správně vyhodnocovat a ovládat rizikové faktory obchodování.

Jak si vést obchodní deník

Důležitost a výhody pečlivého zaznamenávání obchodních aktivit a emocí během obchodní seance. Získejte nástroj pro analýzu, zlepšení strategií a monitorování výkonu pro dosažení dlouhodobého růstu vaší výkonnosti.

Jak si sestavit obchodní plán

Dozvíte se, jak si sestavit obchodní plán. Krok za krokem přehled sestavení efektivního obchodního plánu, definování cílů, strategií, správy rizika a psychologie obchodování pro dosažení konzistentně ziskového obchodního přístupu.

5/5 - (4 hlasů)